Стотици гърци протестираха пред парламента в Атина, съобщи кореспондент на БНР

...
Стотици гърци протестираха пред парламента в Атина, съобщи кореспондент на БНР
Коментари Харесай

Протести в Гърция заради безследно изчезнали при наводненията

Стотици гърци стачкуваха пред парламента в Атина, заяви сътрудник на БНР в Гърция.

Исканията им бяха свързани с откриването на хората, които са изчезнали безследно след пороите и прелелите корита на реките в област Месения.

Към стачкуващите от наводнените Волос, Кардица и Лариса се причислиха и депутати от опозицията.

Протестиращи издигнаха афиш с надпис, на който написа: " Наводнихте низината, само че нашият яд ще ви потопи ". Те упорстват управляващите да оказват помощ за намирането на безследно изчезналите.

До медиите бе публикувана декларация, в която протестиращите упрекват и премиера, и държавното управление, и локалната власт - в това число регионални шефове и кметове, че не са присъединили програмата за превантивни дейности против естествени бедствия и това било повода да има жертви.

Няма реакция във връзка с митинга от страна на управляващите. Те обаче са изпратили предизвестие към жителите на 30 региона - квартали на град Лариса и близки села - да бъдат подготвени за евакуация, защото водите на локалната река преливат.

В наводнените райони са изцяло прекратени влаковите връзки. Автомагистралата Солун - Атина също е затворена в двете направления в сектора до град Лариса, тъй като трасето е под вода. Бойни вертолети " Апачи ", които се намират във военно-въздушна база до град Волос, са наводнени.

Това накара депутатите от " Сириза " да изискат оставката на министъра на защитата, защото съгласно тях той е виновен, че вертолетите не са били преместени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР